Met grondwerk leg je de basis

Grondwerk is zo belangrijk!

Het grondwerk is de fundering van jouw straatwerk. Hier gaat altijd de meeste tijd en energie in zitten voor de stratenmaker. Om een garantie te kunnen geven op het straatwerk zijn wij specialist geworden in grondwerk. Zo heb jij de perfecte duurzame bestrating.

Voorbereidend grondwerk

“Voorbereiding is het halve werk” en dat is door het grondwerk zorgvuldig uit te voeren. Voordat we starten met het leggen van jouw sierbestrating of kunstgras, moet de ondergrond in topvorm zijn. We schatten in hoe lang we hiermee bezig zullen zijn aan de hand van een visuele inspectie. Mocht de oppervlakte nog voorzien zijn van oude bestrating of andere dingen dan zullen we deze eerst  vakkundig moeten verwijderen en afvoeren. Stel je voor dat je de oude bestrating opnieuw gelegd wilt hebben dan is het ook noodzakelijk om het grondwerk opnieuw te bewerken. Het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het grondwerk. Wortels die doorgroeien en verzakkingen of verhogingen veroorzaken doen af aan de kwaliteit en duurzaamheid van het straatwerk. Omdat wij voldoende tijd en energie in de voorbereiding steken kunnen wij een duurzame bestrating garanderen.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Grondwerk en afwatering

Waar zitten de afvoerputten? Hoe zorgen we ervoor dat het regenwater zijn weg vind naar deze putten? Dit zijn de praktische zaken die we van tevoren goed in kaart moeten brengen voordat we beginnen aan het grondwerk. Om te voorkomen dat er water op uw bestrating blijft liggen, maken we een kleine riolering van PVC buizen onder de grond wat het water netjes naar de afvoerput begeleid. Daarna meten we met een speciale laser af hoe hoog het straatwerk precies moet komen te liggen en berekenen vanuit daar hoeveel zand we nodig zullen hebben. We bepalen de afschot om de afwatering te optimaliseren en als we alle getallen voor de tweede keer hebben gecheckt gaan we aan de slag!

Zandbed verdichten

Om een solide ondergrond te maken, verdichten we het losse zand met een speciale trilplaat. Dit apparaat zorgt voor enorm veel trillingen per minuut en verdicht het losse zand. Zo zorgen we ervoor dat het zand kei en kei hard is en de kans op verzakkingen wordt geminimaliseerd. Het is een tijdrovende stap die te vaak weinig of geen aandacht krijgt. Wil je duurzaam straatwerk? Dan moeten we het zandbed verdichten. Goed grondwerk maakt ook je tuinonderhoud makkelijker en daarnaast kun je het ook beter invegen.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Geïnteresseerd?

Ontvang een vrijblijvende offerte!

Stap 1 van de 9 Het duurt minder dan 1 minuut!⏱