Kunstgras is voor iedereen

Kunstgras aan laten leggen?

Hier vind je informatie over het laten aanleggen van dit kunstgras en je kunt meteen de prijs opvragen! Wil je het kunstgras zelf aan gaan leggen? Dat kan! Bekijk hier wat er nodig is om jouw gras zo strak als een biljartlaken te leggen!

Wat is kunstgras?

Wil je een tuin waar je weinig tuinonderhoud aan hoeft te plegen? Dan kun je kiezen voor kunstgras. Dankzij dit nieuwe gazon is jouw gras letterlijk altijd groen. Het hedendaagse kunstgras is niet te onderscheiden van echt. Dit komt door een natuur-echte combinatie van groentinten en verschillende graslengtes. Kunstgras is samengesteld met huidvriendelijke flexibele kunststof met sterke garens. Het voordeel van deze materialen is dat het gras zowel stevig als zacht is en geen warmte vasthoudt.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Waar koop ik kunstgras?

Heeren Bestratingen neemt je graag mee naar een van onze huisleveranciers bij jou in de buurt om verschillende types hoogwaardig gras te bekijken en te beoordelen. Wij werken uitsluitend met de hoogste kwaliteiten zodat een duurzaam gazon is gegarandeerd. Om bijvoorbeeld verkleuring van het gras tegen te gaan adviseren we je om een UV-bestendig type kunstgrastapijt aan te schaffen.

De voordelen van kunstgras:

  • Nooit meer maaien
  • Niet meer sproeien
  • Nooit meer bemesten
  • Geen onkruid meer verwijderen
  • Altijd groen
  • Geen onderhoud

Voordat je begint

Voordat je het gras legt moet je de voorbereidingen getroffen hebben. We willen een volledig vlakke zandoppervlakte. Denk aan je grondwerk voordat je gaat afvlakken. Hou bij het afvlakken rekening met de afwatering. Daarnaast tril je de ondergrond af omdat we verzakkingen willen voorkomen. Als bovenstaande is gedaan leg je het stabilisatiedoek uit. Ook dit voorkomt het indeuken van het zandbed zodat het kunstgras strak blijft liggen. Om ervoor te zorgen dat het gras bij gebruik steeds goed terugveert, wordt er bij de hoogpolige soorten geadviseerd om instrooi zand te gebruiken.

Zorg goed voor je kunstgras

  •  Borstel het gras regelmatig met een harde bezem zodat het mooi rechtop blijft staan en blaadjes, takjes en zaadjes verwijderd worden. Dit is belangrijk om onkruid te weren! 
  • Vlekken van huisdieren, dranken of andere zaken kun je gemakkelijk wegpoetsen met water / sop.
  • Doordat we een stabilisatiedoek aanbrengen onder het gras, belemmeren we het onkruid al. Mocht er toch onkruid door komen kun je dit makkelijk met de hand/bezem verwijderen. 

Geïnteresseerd?

Ontvang een vrijblijvende offerte!

Stap 1 van de 9 Het duurt minder dan 1 minuut!⏱