Kunstgras is altijd groener

Kunstgras aan laten leggen?

Ben je van plan om jouw tuin te voorzien van kunstgras? Hier vind je informatie over het laten aanleggen van kunstgras en je kan meteen de prijs opvragen! Wil je het kunstgras zelf aan gaan leggen? Dat kan! Bekijk hier wat er nodig is om jouw kunstgras zo strak als een biljartlaken te leggen!

Wat is kunstgras?

Kunstgras is de perfecte uitkomst voor tuin met weinig tuinonderhoud. Dankzij dit nieuwe gazon is uw gras letterlijk áltijd groen. Dus heb je geen zin om jouw weekend te spenderen aan het maaien en onderhouden van het gras? Dan is deze grassoort perfect voor jou! Het hedendaagse kunstgras is niet te onderscheiden van echt. Dit komt door een natuur-echte combinatie van groentinten en verschillende graslengtes. Kunstgras is samengesteld met huidvriendelijke flexibele kunststof met sterke garens. Het voordeel van deze materialen is dat het gras zowel stevig als zacht is en geen warmte vasthoudt. Wil jij je kunstgras laten aanleggen door een professional? Vraag dan eens een offerte op.

Waar koop ik kunstgras?

Heeren Bestratingen neemt je graag mee naar een van onze huisleveranciers bij jou in de buurt om verschillende types hoogwaardig kunstgras te bekijken en te beoordelen. Ik werk uitsluitend met de hoogste kwaliteiten zodat een duurzaam gazon is gegarandeerd. Om bijvoorbeeld verkleuring van het gras tegen te gaan adviseer ik om een UV-bestendig type kunstgrastapijt aan te schaffen. 

De voordelen van kunstgras:

  • Nooit meer maaien
  • Nooit meer sproeien
  • Nooit meer bemesten
  • Nooit meer onkruid verwijderen
  • Altijd groen
  • Geen onderhoud
 
Het zijn echte vakmensen. Ze leveren mooi werk af en Corné geeft goed advies.

Voordat je begint

Voordat je het gras legt moet je de voorbereidingen getroffen hebben. Je begint namelijk bij het verwijderen van oude steensoorten of zaken die we niet kunnen gebruiken bij het aanleggen van kunstgras. We willen een volledig vlakke zandoppervlakte. Bedenk aan je grondwerk voordat je gaat afvlakken. Hou bij het afvlakken rekening met de afwatering. Daarnaast tril je de ondergrond af omdat we verzakkingen willen voorkomen. Als bovenstaande is gedaan leg je het stabilisatiedoek uit. Ook dit kan volledig verzorgd worden door Heeren Bestratingen. Ook dit voorkomt het indeuken van het zandbed zodat het kunstgras strak blijft liggen. Om ervoor te zorgen dat het gras bij gebruik steeds goed terugveert, wordt er bij de hoogpolige soorten geadviseerd om instrooi zand te gebruiken.

Zorg goed voor je kunstgras

  •  Borstel het gras regelmatig met een harde bezem zodat het mooi rechtop blijft staan en blaadjes, takjes en zaadjes verwijderd worden. Dit is belangrijk om onkruid te weren! Het kan sowieso geen kwaad om dit een keer peer jaar te doen!
  • Vlekken van huisdieren, dranken of andere zaken kun je gemakkelijk wegpoetsen met water / sop.
  • Doordat we een stabilisatiedoek aanbrengen onder het kunstgras, belemmeren we het onkruid al. Mocht er toch onkruid door komen kun je dit makkelijk met de hand/bezem verwijderen. Een verdelgingsmiddel kan ook! Vraag wel na of het kunstgras hier tegen kan!

Ga ook voor kwaliteit - Ga voor Heeren Bestratingen

Ga voor Heeren Bestratingen