Inveegzand voor de verbinding

Inveegzand

Er zijn ontzettend veel soorten inveegzand verkrijgbaar. Ik leg aan je uit welke type soorten inveegzand je tegen kunt komen en waar je ze voor kunt gebruiken. Tip!: Zand slinkt met ongeveer 20% bij het verwerken hiervan. Hou hiermee rekening als je dit gaat bestellen.

Straatzand

Straatzand is een soort inveegzand die vaak wordt gebruikt als ondergrond voor sierbestrating. Dit zand is eenvoudig “af te rijen”. (Afrijen is het uitvlakken d.m.v. een lange lat om de ondergrond strak te krijgen). Zorg ervoor dat het zand wat je besteld geen leem of klei bevat, dit kan invloed hebben op verzakkingen op lange termijn en dit proberen we te voorkomen! Straatzand kun je op verschillende manieren bestellen. Je kunt het laten leveren per bigbag (1m3), per zak (20kg) of losgestort (aantal m3). Losgestort is in veel gevallen de meest voordelige keuze.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Brekerzand - Inveegzand

Brekerzand is een vrij groffe soort inveegzand. Het wordt gebruikt bij sierbestrating met een vrij groffe voeg. Dit zand zorgt ervoor dat de nieuwe stenen rotsvast komen te zitten en niet verschuift bij een stortbui of wanneer er gewicht op komt te staan. Door de structuur heeft Brekerzand een grote haakweerstand wat zorgt voor een optimale stabiliteit en waterdoorlatendheid. Brekerzand wordt door veel leveranciers aangeboden. Zorg ervoor dat je de juiste kiest of laat je adviseren. Het houdt onder andere onkruid tegen (tot op zekere hoogte). 

Zilverzand - Inveegzand

Zilverzand is een bijzondere zandsoort en heeft een extreem hoog zuiverheidsgehalte. Het geeft totaal geen krassen op je nieuwe bestrating en wordt daarom ook vaak gebruikt op natuursteen, keramische tegels en strakke bestrating met een kleine voeg. Je kunt het bestellen in een witte en een zwarte variant. Zilverzand is ook een effectieve zandsoort die onkruid weert.  Bestel daarnaast altijd iets meer zilverzand zodat je na je tuinonderhoud de bestrating opnieuw kunt invegen. Of je een witte of zwarte variant moet nemen hangt af van de kleur van jouw bestrating. Laat je hierover goed adviseren!

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Voegmortel

Als je écht een hekel hebt aan onkruid dan is het misschien verstandig om voegmortel te overwegen. Met voegmortel heb je het hele jaar door geen onkruid. Nog een voordeel van voegmortel is dat het bij een hevige regenval veel minder opspattend vuil tegen je gevel, auto of tuinmeubilair geeft. Het toepassen van voegmortel is een vakkundig karwei en het wordt aangeraden om dit door een ervaren stratenmaker uit te laten voeren. 

Het verwerken van inveegzand

De eerste stap is het uitrekenen van de hoeveelheid zand/inveegzand je nodig hebt. Als je hier hulp bij nodig hebt laat me dit dan even weten. Het verwerken van inveegzand is relatief eenvoudig. Er is een techniek die voldoet voor alle types inveegzand. Ook toe te passen op kunstgras.

  • Zorg ervoor dat de oppervlakte brandschoon is. Zo voorkom je dat er onbedoelde zandsoorten in de voeg terecht komen wat mogelijk onkruid kan veroorzaken.
  • De nieuwe bestrating hoort kurkdroog te zijnQ Zo voorkom je klonten en kan het zand mooi zijn weg vinden.
  • Verspreid het inveegzand rijkelijk over de nieuwe bestrating.
  • Veeg het zand met een zachte bezem over alle voegen totdat deze .compleet gevuld zijn.
  • Verdicht het zand door wat water op de voegen te spuiten in een droge tijd. Een regenbui voldoet ook prima.
  • Zorg ervoor dat er geen inveegzand meer op het straatwerk ligt. Dit omdat er nog wel eens vuil kan zitten in het zand wat het straatwerk kan aantasten.
  • Herhaal bovenstaande stappen na twee dagen.
  • Herhaal bovenstaande stappen totdat de voeg perfect aansluit met het straatwerk.

Geïnteresseerd?

Ontvang een vrijblijvende offerte!

Stap 1 van de 9 Het duurt minder dan 1 minuut!⏱