Tuinonderhoud is het behoud van je tuin

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is super belangrijk om jouw tuin er netjes uit te laten zien. Na de oplevering van jouw nieuwe tuin zul je merken dat er al binnen de kortste keren wat onkruid verschijnt. Hoe je dit verwijdert en zo lang mogelijk weg laat? Dat lees je hier.

Jouw tuin netjes houden

Als je wilt dat je nieuwe tuin zo lang mogelijk nieuw blijft ontkom je er niet aan om tuinonderhoud te plegen. Bekijk de keuzes die je hebt als het gaat om de voegen. Hier komt op den duur onkruid tussen en hoe meer voegen je hebt, des te meer onkruid je te bestrijden hebt. We hebben dus invloed op de onderhoudsgevoeligheid van onze tuin. Zelfs het grondwerk kan je tuinonderhoud vergemakkelijken.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Algen en mossen verwijderen

Een groene aanslag op je sierbestrating is een veel voorkomend probleem. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te verwijderen. Zelf meng ik altijd een deel schoonmaakazijn ten op zichte van 4 delen water in een hogedrukspuit. Dit mengsel spuit ik over het straatwerk en behandel ik na met een harde bezem. Let op! Veel steensoorten kunnen hier perfect tegen maar raadpleeg altijd een expert voordat je hier zelf mee aan de slag gaat. Uiteindelijk spuit ik het af met water, veeg ik het nog een keer goed na en je ziet meteen resultaat! Lekker bezig met je tuinonderhoud!

Tuinonderhoud en onkruid

Net als de groene aanslag verwijderen, is onkruid tussen de voegen verwijderen ook een gemakkelijke opgave. We kiezen ervoor om met een scherp en dun voorwerp (denk aan een aardappelschilmesje) elke voeg te behandelen waar nodig. We krabben het onkruid tussen de voegen uit. Als we alles netjes eruit hebben behandel ik deze voegen altijd na met een mengsel van één deel azijn en 4 delen water in een hoge druk spuit. Let hierbij weer op dat je zeker moet weten dat het straatwerk hier niet gevoelig voor is! Laat het dus aan een professional over om dit te beoordelen. Je kunt jouw kunstgras ook zo behandelen. Om het straatwerk weer op te frissen nemen we als laatste stap het inveegzand om de voegen weer netjes en strak aan te vullen. Kijk hier voor alle informatie van inveegzand en hoe je dit verwerkt.

Vul nu het offerteformulier in. Het duurt maar 1 minuut!

Geïnteresseerd?

Ontvang een vrijblijvende offerte!

Stap 1 van de 9 Het duurt minder dan 1 minuut!⏱