Tuinonderhoud is het behoud van je tuin

Tuinonderhoud voor een blijvend nieuwe tuin

Je wilt dat de nieuwe tuin zo lang mogelijk ook echt nieuw blijft en er zo uit blijft zien. Hiervoor heeft de tuin zijn tuinonderhoud nodig. Bekijk de keuzes die je hebt als het gaat om de voegen. Hier komt op den duur onkruid tussen en hoe meer voegen dat je hebt, des te meer onkruid je te bestrijden hebt. We hebben dus invloed op de onderhoudsgevoeligheid van jouw tuin. Zelfs het grondwerk kan je tuinonderhoud vergemakkelijken. Als je een onderhoudsarme tuin wilt, vraag dan om advies en om een offerte.

Algen en mossen verwijderen

Een veel voorkomend probleem is een groene aanslag (alg) op je sierbestrating. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te verwijderen! Zelf meng ik altijd één deel schoonmaakazijn ten op zichte van 4 delen water in een hogedruk spuit. Dit mengsel spuit ik over het straatwerk en behandel ik na met een harde bezem. Let op! Veel steensoorten kunnen hier perfect tegen maar raadpleeg altijd de expert voordat je hier zelf mee aan de slag gaat! Dit spuit ik af met water, veeg het nog een keer goed los en je ziet meteen resultaat!

Tuinonderhoud en onkruid

Net als de groene aanslag verwijderen, is onkruid tussen de voegen verwijderen ook een gemakkelijke opgave. We kiezen ervoor om met een scherp en dun voorwerp (denk aan een aardappelschilmesje) elke voeg te behandelen waar nodig. We krabben het onkruid tussen de voegen uit. Als we alles netjes eruit hebben behandel ik deze voegen altijd na met een mengsel van één deel azijn en 4 delen water in een hoge druk spuit. Let hierbij weer op dat je zeker moet weten dat het straatwerk hier niet gevoelig voor is! Laat het dus aan een professional over om dit te beoordelen. Je kunt jouw kunstgras ook zo behandelen. Om het straatwerk weer op te frissen nemen we als laatste stap het inveegzand om de voegen weer netjes en strak aan te vullen. Kijk hier voor alle informatie van inveegzand en hoe je dit verwerkt.

Ga ook voor kwaliteit - Ga voor Heeren Bestratingen

Ga voor Heeren Bestratingen