joel salatin declare your independence essay nhs officer essay essay writing seminars boston banning cell phones while driving essays clinical psychology essays
  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • 100% Klanttevredenheid
  • Gegarandeerd vakwerk

Tuinonderhoud is noodzakelijk!

Wordt u ook blij van een schone tuin?

Allereerst bepalen we in het adviesgesprek hoe we uw nieuwe tuin aanleggen. In deze fase zullen we moeten kijken naar het onderhoudsaspect bij het maken van verschillende keuzes zoals:

  • Sommige types straatwerk hebben meer voegen, dit betekent meer mogelijk onkruid
  • Hoe behandelen we de voegen? Check hiervoor verschillende types inveegzand

We hebben dus tot op een zekere hoogte invloed op de onderhoudsgevoeligheid van een tuin. Los daarvan blijven we altijd met onderhoud zitten wat u toch uit zult moeten voeren of laten voeren.

Algen en mossen verwijderen

Als de winter voorbij is zien we toch dat de weersinvloeden zijn sporen hebben achter gelaten op uw nieuwe bestrating. Hier ontkomen we absoluut niet aan. Het is dus zaak om rustig te bekijken wát er behandeld moet worden en hoe we dit gaan doen. Een veel voorkomend probleem is een groene aanslag (alg) op het straatwerk. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te verwijderen! Zelf meng ik altijd één deel schoonmaakazijn ten op zichte van 4 delen water in een hogedruk spuit. Dit mengsel spuit ik over het straatwerk en behandel ik na met een harde bezem. Let op! Veel steensoorten kunnen hier perfect tegen maar raadpleeg altijd de expert voordat u hier zelf mee aan de slag gaat! Dit spuiten ik af met water, veeg het nog een keer goed los en u ziet meteen resultaat!

Onkruid

Net als de groene aanslag verwijderen, is onkruid tussen de voegen verwijderen ook een gemakkelijke opgave. 

We kiezen ervoor om met een scherp en dun voorwerp (denk aan een aardappelschilmesje) elke voeg te behandelen waar nodig. We krabben als het ware de onkruid tussen de voegen uit. Als we alles netjes eruit hebben behandel ik deze voegen altijd na met een mengsel van één deel azijn en 4 delen water in een hoge druk spuit. Let hierbij weer op dat je zeker moet weten dat het straatwerk hier niet gevoelig voor is! Laat het dus aan een professional over om dit te beoordelen. Om het straatwerk weer op te frissen nemen we als laatste stap het inveegzand (wat u waarschijnlijk nog heeft liggen) om de voegen weer netjes en strak aan te vullen. Kijk hier voor alle informatie van inveegzand en hoe dit te verwerken!

Heeft u hier zelf geen tijd of zin in?

Neem dan contact op met Heeren Bestratingen en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Vaak is het onderhoud tegen een vergoeding af te spreken als u het straatwerk heeft laten uitvoeren door Heeren Bestratingen!

Heeren Bestratingen

Jochemsroemstraat 47

4711VD Sint Willebrord

KVK: 58243852

06-40296059

corne@heerenbestratingen.nl